fbpx

Microsoft și-a mărit profiturile depășind estimările analiștilor Wall Street

Profitul Microsoft din al doilea trimestru a depășit estimările analiștilor, ajutat de divizia de servicii cloud Azure, chiar dacă cererea de software pentru calculatoare personale și pentru companii a scăzut, transmite descopera.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Profitul ajustat a fost de 2,32 dolari pe acțiune în perioada încheiată pe data de 31 decembrie, iar vânzările globale au crescut cu 2%, la 52,7 miliarde de dolari, a precizat compania într-un comunicat.

Analiștii estimau un profit de 2,30 dolari pe acțiune și venituri de 52,9 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg. În cadrul afacerii de cloud-computing Azure a Microsoft, vânzările au crescut cu 38%, comparativ cu previziunile pentru o creștere de 37%.

Actiunile Microsoft au scăzut cu 18% în ultimele 12 luni

„Mica ratare a previziunilor Microsoft privind veniturile din cloud este probabil doar o reflexie a noi realității economice cu care se confruntă companiile și nu un semn prevestitor a ceva mai rău”, a
declarat Bob O’Donnell, analist sef la TECHnalysis Research,

Acțiunile Microsoft au crescut inițial cu 4% după rezultate, înainte de a se inversa și de a scădea cu 1%, până la 239,58 dolari, în tranzacțiile ulterioare orelor de tranzacționare. Acțiunile au scăzut cu 18% în ultimele 12 luni.

Segmentul cloud este din nou în centrul atentiei

Microsoft s-a alăturat altor mari companii de tehnologie care au recurs la concedieri pentru a trece peste vremuri mai grele, anunțând săptămâna trecută că va reduce peste 10.000 de locuri de muncă. Segmentul cloud este din nou în centrul atenției după succesul viral al chatbot-ului ChatGPT, care răspunde la întrebări generale într-un
limbaj simplu, folosind inteligența artificială. Robotul este o creație a startup-ului OpenAl, în care Microsoft investește masiv și care necesită servicii intense de cloud computing.

Articole asemănătoare

Back to top button