fbpx

Membri ai celebrei trupe Bi-2 și familiile lor vor să dobândească cetățenia R. Moldova

Mai mulți membri ai celebrei trupe din Rusia Bi-2 și familiile lor au depus astăzi actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova, anunță Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintei Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea”, a scris Adrian Băluțel pe o rețea de socializare.

„Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova.

Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a mai scris Băluțel.

Amintim că șapte membri ai Bi-2, trupă care s-a declarat împotriva războiului din Ucraina, au fost reținuți în Thailanda după un concert susținut pe 24 ianuarie în Phuket și riscau să fie deportați în Rusia. Ulterior, aceștia au fost expulzați în Israel, cetățenia cărui stat o deținea unul dintre membrii trupei. Mai multe concerte ale Bi-2 au fost anulate anterior în Federația Rusă, iar solistul trupei, Igor Bortnik, a fost declarat „agent străin”.

Articole asemănătoare

Back to top button