fbpx

Instagram va introduce opțiunea de a șterge contul definitiv

La fel ca în cazul Facebook, utilizatorii Instagram care decideau să renunțe permanent la contul deținut puteau doar să îl dezactiveze, acesta nedispărând, de fapt. În schimb, conturile dezactivate sunt doar ascunse, fiind reactivate în mod automat cu o simplă tentativă de login reușită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După solicitări insistente din partea utilizatorilor care nu doar că nu mai doresc serviciile Instagram, da și vor cu tot dinadinsul să facă pierdută orice urmă a existenței lor în cadrul platformei de socializare, administratorul Meta a să ofere în mod real opțiunea închiderii permanente a conturilor Instagram, scrie g4it.ro.

Modificarea intră în aplicare din data de 30 iunie, însă nu din mărinimia companiei lui Mark Zuckerberg. Concesia este oferită utilizatorilor în răspuns la revizuirea generală a politicilor App Store, Apple obligând dezvoltatorii de aplicații să ofere un sistem funcțional pentru ștergerea permanentă a conturilor de utilizator înregistrare de utilizatorii aplicațiilor de iOS. Altfel spus, Meta risca excluderea aplicației Instagram din AppStore, dacă nu dădea curs acestei solicitări.

Potrivit narativului Apple, criteriul impus tuturor dezvoltatorilor de aplicații iOS are scopul de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale pe care le-au distribuit în mediul online. Impunând opțiunea pentru ștergerea contului de utilizator, Apple permite oricărui utilizator de iOS să dispară din ecosistemul online la care au aderat anterior, asigurând că toate mesajele, pozele și orice urme despre „existența” acestora sunt eliminate pe de serverele companiilor care au oferit serviciul respectiv. Adresând problema în mod direct, Apple trasează într-un mod care nu lasă loc de interpretări că opțiunea pentru dezactivarea temporară a conturilor de utilizator, în caz că decizi să revii pe platformă mai târziu, nu mai este suficientă.

La fel ca Facebook, aplicația Instagram pentru mobil permitea utilizatorilor să-și dezactiveze conturile, pentru oricât timp nu este înregistrată o nouă operațiune de login. Altfel spus, conturile Instagram, cu tot cu amintirile potențial regretabile, rămâneau stocate pe termen nelimitat pe serverele Meta, lăsând posibilitatea ca oricând aceasta să fie „reanimate” de cineva care află sau descoperă combinația corectă de user/parolă.

Articole asemănătoare

Back to top button