fbpx

infografic | Cât trebuie să lucreze un cetățean moldovean pentru a-și cumpără un iPhone 13 Pro? Elvețienii au nevoie de doar patru zile!

Ultimul model iPhone al companiei Apple s-a lansat pe 14 septembrie 2021. Astfel, în funcție de model, prețurile variază de la 699 până la 1599 de dolari. Picodi.com a comparat costul iPhone 13 Pro (128 GB) cu salariul mediu din diferite țări, calculând cât timp trebuie să lucreze cetățenii acestora pentru a-și permite noul gadget.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prețul modelului de iPhone 13 Pro (128 GB) în Republica Moldova este de 25.999 de lei, iar salariul mediu lunar pe care îl primește un cetățean în țara noastră este de este de 9045 de lei (7243 de lei fără impozite).

În consecință, pentru a se bucura noul iPhone 13 Pro, un moldovean cu salariu mediu trebuie să lucreze 75,4 zile, iar asta cu condiția să economisească toți banii câștigați.

Infografic: picodi.com

Locuitorii Elveției vor câștiga cel mai rapid banii pentru un nou iPhone, având nevoie doar de 4,4 zile. În top se mai află și cetățenii americani, care își vor putea permite smartphone-ul după 5,9 zile, în timp ce australienii și luxemburghezii vor lucra 6,4 zile.

Printre țările în care se comercializează deja gadgetul se regăsește și Turcia. Din păcate, cetățenii săi vor putea să-și permită telefonul după 92,5 zile lucrătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button