fbpx

Încheie frumos săptămâna! Regele Lear și Adi, pe scena teatrului „Eugene Ionesco”

Actorii de la „Eugene Ionesco” vă invită în această săptămână la două spectacole. Este vorba despre „Adi” și „Regele Lear”

Vineri, 17 septembrie, ora 18:30 – Adi

Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanșat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Sâmbătă și duminică, 18 septembrie (17:00) și 19 septembrie (18:30) – Regele Lear

Regizorul Mihai Țărnă: „Acum trei ani, pentru prima data vorbisem cu domnul Petru Vutcărău, care nu călcase de vreme bună pe scenă, despre montarea Regelui Lear la TNEI. O trupă de excepție, dar necunoscută… și desigur Regele Lear, piesa de vârf al lui Shakespeare. Toate elementele acestea adunate la un loc trebuie să creeze un singur gând, o singură dorință, o plăcere unică și desigur o nebunie adevărată – frica naște curajul”.

Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani, care doresc să vină la spectacole, vor trebui să prezinte unul din următoarele documente:

  • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de imunizare;
  • rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
  • concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (șase luni);
  • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: 022233833/ 079233833) sau pe www.iticket.md.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button