fbpx

Hai la teatru! Spectacolele la care te invită actorii de la Eugene Ionesco în această săptămână

Timp de două zile, actorii de la Eugene Ionesco joacă pentru medici „O istorie foarte simplă”, în semn de recunoștință pentru munca pe care o depun în perioada pandemiei. Totodată, pe 23 mai ei te invită la o comedie romantică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre spectacolul „Iubire la proști”. Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti – un fel de petreceri burgheze la care invitații vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc.

În seara cu pricină, eroul se îmbolnăvește şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un conțopist pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

Sâmbătă iubitorii de frumos sunt așteptați la „Ultima noapte la Madrid”. Piesa va fi jucată în sala mică începând cu 18:30. Pe scena se va relata povestea de viață a lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea. Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gândurile și trăirea, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor le-a trăit. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască medicală pe durata evenimentului, să își dezinfecteze mâinile la intrare și să accepte verificarea temperaturii corpului. Persoanele care refuză termometria nu vor avea acces în sala de spectacole. Respectarea distanței fizice este primordială. Totodată, Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut sau rinoree.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco Informații despre bilete aflați la casa teatrului sau la numerele de telefon 022233833 și 079233833.

Articole asemănătoare

Back to top button