fbpx

foto, video | „Un pas, doi pași, o șuieratură”: Lupii lui Calancea și surorile Osoianu au lansat videoclipul uneia dintre cele mai vechi piese românești

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au lansat videoclipul piesei „Purtata” sau “Purtata fetelor de la Căpâlna”. Melodia reprezintă expresia tradiției strămoșești, păstrată prin timp și îmbrăcată într-o nouă haină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aranjamentul pentru „Purtata” a fost descoperit publicului larg în cadrul proiectului Povestea Lupilor la trecerea dintre ani, iar admirația publicului și ecoul puternic au fost premisă pentru desfășurarea colaborării și noii manifestări.

Cântecul își trage rădăcinile din sătucul Căpâlna. La hotarele lui se făceau hore, fetele nemăritate veneau în pașii acestui dans, cântând melodia, iar tinerii admirându-le, însăilau ideea unei pețiri.

Interpretarea piesei de către Surorile Osoianu in aranjamentul gândit de Alex Calancea și prezența voinică a Lupilor împreună cu GUZ, s-au prins într-un tot întreg, combinația fiind completată de o poveste pe care o veți descoperi în videoclip.

Echipa ZUGO a fost la evenimentul de lansare, a admirat producția și a dansat ritmat. Așadar, precum obișnuim de fiecare dată, împărtășim cu voi câteva imagini de la eveniment și vă dezvăluim că Lupii lui Calancea au pregătit pentru fani și amatorii de muzică o surpriză – Festivalul Lupilor 2021, care se va desfășura în mai multe localități din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button