fbpx

foto, video | Ia moldovenească a cucerit Senatul Spaniei! O expoziție de cămăși tradiționale „colorează” Legislativul de la Madrid

O expoziție formată din 20 de ii moldovenești va „colora” senatul spaniol. Pe 22 martie, la Madrid a avut loc deschiderea evenimentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Femeia şi Cultura” – așa se numește expoziția la care sunt prezentate cămășile cusute de membrele Clubului MăiestrIA din Republica Moldova. Evenimentul a fost inaugurat de președinta Senatului Pilar Llop Cuenca şi şefa misiunii noastre diplomatice – Violeta Agrici, cu participarea fondatoarei MăiestrIA – Stela Moldovanu.

Astfel, se celebrează rolului fundamental al femeii în promovarea culturii, transmiterea v alorilor, tradițiilor, a patrimoniului unei națiuni de-a lungul secolelor generațiilor viitoare, informează Ambasada Republicii  Moldova în Spania.

Cămășile tradiționale au impresionat publicul prezent prin varietatea simbolurilor, bogăția culorilor, perfecțiunea și autenticitatea tehnicilor executate, iar expoziția va rămâne în Senat până la sfârșitul lui martie. De asemenea, evenimentul a servit drept prilej de a împărtăși cu spaniolii și tradiția Mărțişorului.

Foto: Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Cămașa cu altiță poate fi inclusă în lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial. Dosarul, transmis de Ministerul Culturii peste Prut

Articole asemănătoare

Back to top button