fbpx

foto | Primele informații despre Windows 11, înainte de lansarea oficială: Cum arată interfața și meniul Start

Pe internet au apărut informații despre viitorul sistem de operare Windows 11 de la Microsoft, care încă nu a fost lansat oficial. După ce capturile de ecran au fost publicate pentru prima dată pe site-ul chinez Baidu, întregul sistem de operare Windows 11 a apărut online, completat cu o nouă interfață cu utilizatorul, meniul Start și multe altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noua interfață de utilizator Windows 11 și meniul Start arată foarte asemănător cu ceea ce a fost găsit inițial în Windows 10X. Microsoft simplifică Windows pentru dispozitivele cu ecran dublu, înainte de a anula acest proiect în favoarea Windows 11. Din punct de vedere vizual, cele mai mari modificări pe care le veți observa se găsesc de-a lungul barei de activități. Microsoft a centrat aici pictogramele aplicației, a curățat zona tăvii și a inclus un nou buton Start și un meniu, scrie theverge.com.

Acest meniu Start actualizat este o versiune simplificată a ceea ce există în prezent în Windows 10, fără Live Tiles. Include aplicații fixate, fișiere recente și posibilitatea de a opri sau reporni rapid dispozitivele Windows 11. Este într-adevăr mult mai simplificat decât ceea ce există astăzi în Windows 10.

Dacă nu doriți ca pictogramele aplicației și meniul Start să fie centrate, există o opțiune pentru a le muta pe toate înapoi în partea stângă. Împreună cu modul întunecat disponibil și Windows 11 începe să arate ca o versiune mai rafinată a Windows 10 decât ceva dramatic nou.

Foto: theverge.com

Microsoft folosește, de asemenea, colțuri rotunjite în Windows 11. Acestea sunt vizibile în meniurile contextuale și în jurul aplicațiilor și al File Explorer. Meniul Start în sine include și colțuri rotunjite. Aceasta este încă o versiune timpurie a Windows 11 care s-a scurs, deci nu totul este încă inclus.

Ne așteptăm să vedem mai multe modificări ale aplicațiilor încorporate în Windows 11, dar cele mai multe dintre acestea nu par să fie prezente încă. O mare parte a sistemului de operare se simte totuși terminată, așa că ne-am aștepta să vedem o versiune beta a acestui lucru în curând pentru testarea Windows Insiders.

Foto: theverge.com

Este posibil să fi observat o nouă pictogramă în bara de activități Windows 11 și este etichetată Widgets în sistemul de operare. Zvonurile au sugerat că Microsoft readuce Windows Widgets și această versiune timpurie pare să includă unele.

Deoarece aceasta este în mod clar o versiune foarte timpurie a Windows 11, widget-urile nu se încarcă complet în sistemul de operare, dar sunt concepute pentru a aluneca și a oferi acces rapid la știri, vreme și alte conținuturi web.

În timp ce Microsoft și-a anulat sistemul de operare Windows 10X , compania reutilizează în mod clar părți mari din acest lucru cu Windows 11. Windows 10X a fost inițial conceput pentru dispozitive cu ecran dual, înainte de a trece la laptopurile tradiționale și apoi a fi anulat. Windows 10X a inclus o serie de aspecte rafinate și simplificate pentru Windows, iar cea mai mare parte a acestei lucrări este prezentă în această versiune de Windows 11.

Windows 11 include, de asemenea, noi comenzi snap pe care le puteți accesa din butonul de maximizare a tuturor aplicațiilor. Sunt echivalente moderne ale funcției de ferestre în cascadă care există în sistemul de operare de ani de zile. Puteți fixa rapid ferestrele unul lângă altul sau le puteți aranja în secțiuni de pe desktop.

Articole asemănătoare

Back to top button