fbpx

foto | „Pentru noi sunteţi o mare personalitate”. Compozitorul Eugen Doga a devenit cetățean de onoare al Vasluiului

Eugen Doga a devenit cetățean de onoare al Vasluiului. Anunțul a fost făcut de primarul localității din România în timpul unui concert susținut de compozitor și Filarmonica Teleradio de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amatorii de artă au umplut sala și au ascultat pe viu mai multe capodopere, inclusiv valsul „Gramophone”, considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX. Cu acest prilej,  aleșii locali din Vaslui i-au conferit lui Eugen Doga titlul.

„Este un om cu adevărat deosebit, pentru că s-a dedicat unei zone de a mulțumi sufletul. Lucrurile materiale se pierd în timp, însă arta, compoziţia rămân veşnice. Pentru noi sunteţi o mare personalitate, opera dumneavoastră va rămâne peste vreme. Momentul de astăzi să vă rămână în suflet ca o dată când aţi pătruns definitiv în inimile vasluienilor”, a spus primarul municipiului, Vasile Pavăl.

La rândul său, compozitorul s-a declarat onorat de distincţia primită. Eugen Doga a punctat că acest titlu îl obligă să revină în Vaslui şi cu alte ocazii.

„Fiecare dintre noi are un traseu al vieţii dăruit de cel de sus şi trebuie să îl trecem cu demnitate. Eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne uneşte”, a declarat muzicianul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button