fbpx

foto | Cum arăta perioada din timpul gripei spaniole din 1918? Asemănări cu pandemia de COVID-19

Anul 1918 a fost marcat nu doar de sfârșitul Primului Război Mondial, ci și de pandemia de gripă spaniolă. Peste 50 de milioane de oameni au fost infectați cu virusul care a făcut ravagii până în decembrie 1920.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ciuda faptului că a fost numită „gripă spaniolă”, a pornit din Franța, după război, și se spunea că ar fi fost adusă de soldații americani în Europa. În primele 25 de săptămâni de la apariție, infecția ar fi ucis 25 de milioane de oameni.

În India circa 5% din populație ar fi decedat, rata de mortalitate fiind 20% în unele zone. În SUA, aproape 28% din populație a suferit de gripă și 500-675 de mii au murit.

În Marea Britanie au decedat circa 200 de mii, în Franța peste 400 de mii, iar Spania a fost una dintre cele mai afectate țări. Acolo s-au înregistrat opt milioane de infectați și 300 de mii de decese.

Din imagini este vizibil că oamenii se protejau cu ajutorul măștilor, iar medicii care îi tratau pe bolnavi erau echipați cu costume improvizate. Din cauza numărului mare de spitalizări, paturile erau plasate la o distanță destul de mică unul de altul, iar pacienții nu-și puteau permite luxul de a se odihni în saloane individuale.

sursa foto The Photo One / Profimedia

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să ne urmăriți pe pagina noastră de Telegram sau Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button