fbpx

Emilian Crețu, despre copilăria alături de un tată violent și relația cu mama, surorile și fratele său: „Alcoolul este cea mai mare durere a Moldovei”

Emilian Crețu a povestit, în cadrul emisiunii Fără Protocol, despre copilăria alături de un tată violent și relația pe care o are cu mama, surorile și fratele său. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actorul a relatat despre relația frumoasă pe care o are cu surorile sale – Nina și Marina – și despre neînțelegerile dintre el și fratele său, care este călugăr pe muntele Athos. Sora cea mai mare, Marina, are deja un copil – Lavinia.

Emilian Crețu a povestit, cu lacrimi în ochi, despre copilăria alături de tatăl lui, care a suferit de alcoolism. Întrebat despre cum a început părintele său să consume alcool în exces, actorul a menționat despre o recomandare a medicilor.

„Tatăl meu a luat parte la accidentul nuclear de la Cernobîl (1986). Întorcându-se de acolo, sănătatea lui era mult mai șubredă, iar doctorii îi spuneau ca, în fiecare zi, la masă, să bea un pahar de vin roșu curat… Încet, încet el a ajuns să fie beat criță de trei ori pe zi. Eu când mă trezeam dimineața să merg la școală, el deja era beat”, a povestit Emilian.

Pe 26 aprilie 1986, adică în urmă cu 34 de ani, a explodat reactorul patru al centralei nucleare de la Cernobîl. Un accident, cel mai grav din istoria nucleară civilă, care s-a produs în urma unei serii de erori umane.

Potrivit actorului, alcoolul este cea mai mare durere a Moldovei.

„Alcoolismul este o boală de care nu te lecuiești niciodată, din păcate”, spune el.

Emilian a povestit că în copilărie toți, în afară de Nina, au fost bătuți de către tatăl său.

„Când s-a născut Nina noi deja eram mai mari și nu permiteam acest lucru (să fie bătută). Sora mea, Marina, a fost bătută cu piatra în cap… Noi puteam să mergem în genunchi pe grăunțe în jurul casei, să fim bătuți cu lopata, cu lanțuri, cu ce nimerea… Oamenii în astfel de situații (la beție) nu gândesc”, a relatat Emilian Crețu în cadrul interviului.

Back to top button