fbpx

Doliu în lumea artei de pe ambele maluri ale Prutului: Actorul Ion Caramitru s-a stins din viață

Actorul român Ion Caramitru s-a stins din viață duminică. Acesta avea de 79 de ani și era internat de aproximativ o lună la un spital din București.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Caramitru fost director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). El s-a născut pe 9 martie 1942 la București.

De-a lungul carierei maestrul a jucat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. De asemenea, actorul a avut și roluri principale în 40 de filme.

Vestea despre moarta lui a îndoliat atât lumea artei de pe ambele maluri ale Prutului. „Durerea nu este numai a mea, durerea este a noastră a tuturor și a fiecărui român născut de această parte a Prutului”, spune artistul Petru Hadârcă. „Sunt trist, debusolat…nu am cuvinte…”, afirmă regizorul și actorul Sandu Grecu. De menționat este că în martie 2011 Ion Caramitru a primit Premiul de excelenţă al Uniunii Teatrale din Republica Moldova (UNITEM).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button