fbpx

De ce te simți obosit sau trist în perioada rece a anului? Explicația cercetătorilor

Circa o treime din adulţi se simt depresivi sau trişti pe măsură ce „ziua scade, noaptea creşte”. Anxietatea, scăderea capacităţii de concentrare şi lipsa motivaţiei pentru exerciţii fizice sunt probleme greu de adresat, spun o mare parte dintre participanţii la studiul citat de către publicaţie Independent, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lipsa de energie, lipsa poftei de mâncare, iritabilitatea, lipsa interesului pentru diverse activităţi se numără printre „efectele” sezonului rece.

Prin urmare, consumul cafelei la fiecare patru ore îmbunătăţeşte starea de spirit şi adaptarea organismului la sezonul rece, arată cel mai nou studiu.

Consumul a 75 de miligrame de cafeină – echivalentul a unei ceşti de cafea – la fiecare câteva ore, ajută la crearea unei stări bune şi menţinerea ei de-a lungul zilei.

Cafeaua arată că 70% din respondenţi s-au simţit fie mai energizaţi, mai concentraţi sau au avut o stare bună după ce au băut cafea de circa patru ori pe zi. Cercetarea a fost realizată pe 5000 de adulţi din Marea Britanie, Italia, Finlanda, Germania şi Polonia.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button