fbpx

Dacă o plouă, simte că i se topește pielea, iar când face duș îi apar erupții. Cum e să fii alergic la apă

Abigail Beck, o adolescentă de 15 ani din Arizona, a fost diagnosticată cu uriticarie acvagenă. Cu alte cuvinte, este alergică la apă. Dacă o plouă, simte că i se topește pielea, iar când face duș îi apar erupții. În plus, nu a mai băut un pahar cu apă de mai bine de un an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Copila a umblat ani întregi pe la medici până a primit diagnosticul. Aceasta susține că nu poate plânge sau face duș în mod regulat deoarece pielea i se acoperă imediat de erupții dureroase. Afecțiunea este extrem de rară, estimându-se că ar exista un caz la 200 de milioane de oameni.

Dacă bea un pahar cu apă, o apucă imediat vărsăturile. Din această cauză a început să bea numai energizante și suc de rodie pentru că au conținut mai mic de apă. Medicii i-au prescris pastile de rehidratare și au de gând să o pună pe perfuzii dacă starea ei nu se îmbunătățește, scrie DigiWorld, cu referire la Daily Mail.

Abigail a început să experimenteze primele simptome la 13 ani. Cauza apariției acestei afecțiuni este neclară, dar poate fi pusă pe seama unei substanțe din apă care declanșează un răspuns atipic al sistemului imunitar. Cele mai multe cazuri apar aleatoriu, fără să existe astfel de antecedente în familie. Pentru că este o afecțiune rară, nici nu se știu multe lucruri despre cum ar putea fi tratată. Se folosesc de obicei antihistaminice, tratamente cu lumină UV, steroizi sau creme.

„A fost nevoie de mult timp pentru a fi diagnosticată. Afecțiunea a progresat încet și a început să se agraveze în timp. Când ploua, durea foarte tare, se simțea ca un acid”, a povestit Abigail Beck. Inițial, a crezut că de vină este apa de acasă sau că este vorba despre o reacție la loțiunea de corp, dar, cu timpul, simptomele s-au înrăutățit.

Acum, afecțiunea i-a acaparat viața, fiindu-i greu să facă duș, sport sau chiar să plângă. „Lacrimile îmi fac fața roșie și mă ustură foarte tare. Dacă beau apă, vomit, pieptul mă doare și inima începe să-mi bată foarte tare”, a mai spus adolescenta.

Articole asemănătoare

Back to top button