fbpx

Dacă îți dai parola la Netflix, vei plăti în plus: De când intră în vigoare „sancțiunea”

Netflix nu vrea să te mai lase să-ți dai parola „prin vecini” și promite să te taxeze pentru asta. Va face asta cât de curând.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Practic, partajarea parolelor va deveni o chestiune pe care nu vei vrea să o mai faci, nu fără să plătești pentru asta, scrie playtech.ro.

Netflix nu va mai fi atât de permisiv ca înainte

În mod evident, Netflix încearcă să-și recupereze banii pierduți în ultimele semestre.

Pentru a înțelege contextul, amintim că gigantul a pierdut o cantitate enormă de abonați, iar aceasta pierdere este cea mai mare în cei aproximativ zece ani, de când activează pe piață.

Compania a anunțat marți, în timpul ședinței trimestriale privind veniturile, că va percepe clienților o taxă lunară suplimentară pentru persoanele care își împărtășesc datele de conectare cu alții și va face asta începând cu primele luni ale anului 2023.

Această mișcare este o extindere a unui program pilot care se desfășoară în prezent în America Latină și presupune perceperea de taxe suplimentare pentru subconturile de „utilizator suplimentar”, adică oameni care nu locuiesc cu tine dar care utilizează datele tale de conectare. Fiecare înregistrare din rubrica „Cine se uită?” te va costa bani în plus dacă cei care intră pe Netflix nu locuiesc cu tine.

Netflix nu a anunțat încă prețurile pentru taxele punitive, deși dacă urmează schema „un sfert din tariful de bază” a programului pilot, ar trebui să ajungă la aproximativ 3-4 dolari.

Pentru cei care doresc să evite aceste taxe, Netflix a dezvăluit luni un instrument de migrare a contului care va transfera datele subcontului unui utilizator, cu tot cu istoricul vizualizărilor, recomandări și altele asemenea, în noul abonament independent.

În plus, Netflix a anunțat că vei avea ocazia de a plăti, totuși, mai puțin pentru a te uita la filmele și serialele lor, dar nu îți va plăcea această variantă de vreme ce te obligă să vizionezi reclame, pentru a compensa costurile reduse ale abonamentului. Acest nou tip de abonament va fi lansat în data de 3 noiembrie și va costa 7 dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button