fbpx

Cum vrea Rusia să înlocuiască Instagramul pe care l-a blocat: Creează rețeaua „Rossgram”

Pe 28 martie, Federația Rusă va lansa o rețea de socializare nouă, menită să înlocuiască Instagramul, care a fost blocat. Noua rețea se va numi „Rossgram”, se arată pe site-ul acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit comunicatului de presă, noua rețea de socializare a fost elaborată de către antreprenorul Kiril Filimonov și Alexandr Zobov, ex-coleg de clasă cu Pavel Durov, fondatorul rețelei de socializare VKontakte și a produsului software Telegram Messenger, transmite newsmaker.md.

Dezvoltatorii susțin că „Rossgram” va include instrumente suplimentare pentru monetizare, inclusiv acces contra plată la anumite informații, precum și crowfunding (colectare de fonduri).

De asemenea, aceștia dau asigurări că rețeaua va conține toate funcțiile cu care s-au obișnuit utilizatorii de Instagram. Suplimentar, va fi posibil transferul de date personale din rețelele de socializare străine către „Rossgram”.

Fondatorii „Rossgram” au precizat că primii care se vor putea înregistra vor fi bloggerii și „partenerii”. Restul utilizatorilor vor avea acces la „Rossgram” din aprilie 2022.

Din 14 martie, utilizatorii din Rusia nu mai pot accesa Instagram, Facebook și Twitter.

Pe 11 martie, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că va cere instanței de judecată să declare compania Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, drept organizație extremistă. Reacția vine după ce Meta a permis comentariile utilizatorilor din Ucraina, care instigă la moartea lui Putin și Lukașenko. Pe 14 martie, conducerea companiei și-a revizuit decizia și a suspendat-o.

Articole asemănătoare

Back to top button