fbpx

Cum se pot folosi moldovenii de serviciul Apple Pay

Apple Pay este un serviciu de plată mobilă și portofel digital, care permite utilizatorilor să efectueze plăți personal, în aplicații iOS și pe web utilizând Safari. Acesta a fost lansat oficial de companie în SUA în luna octombrie 2014, iar în Republica Moldova a fost lansat marți, 5 aprilie 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Totuși, întrebarea unora este cum poate fi folosit serviciul Apple Pay?

La utilizarea Apple Pay conectezi un card existent de la banca în care ai deja cont, nu mai e necesar să deschizi altul, cardul din plastic poate fi utiliza paralel, el rămâne valabil până la expirare. Sistemul poate fi folosit și pe Mac-uri sau iPad-uri, însă într-un mod puțin mai deosebit.

Totodată, sistemul Apple Pay, potrivit geos.reviews este mai avansat decât cel al unui card tradițional, operațiunile fiind protejate cu face id sau cu touch id — metode de autentificare pe gadgeturile Apple care s-au dovedit a fi foarte securizate, iar toate achitările sunt înregistrate cu numeroase detalii precum locație, sumă, dată și oră, statutul operațiunii, device-ul folosit

De asemenea, când folosești această metodă de plată nu plătești comisioane adiționale sau abonamente extra tarif.

Cum poți achita în magazine cu iPhone-ul tău în locul cardului de plastic?

Pentru achitarea cu telefonul e nevoie de un terminal bancar care acceptă cardurile contactless. Ulterior, când trebuie deja să inițiezi operațiunea de plată, solicită casierului să atingi cardul de terminal. Dacă ai un telefon cu Face ID — apasă de două ori pe butonul lateral și atinge terminalul cu telefonul. Dacă ai bani destui pe card — vei vedea notificarea de achitare cu succes pe ecran.

Articole asemănătoare

Back to top button