fbpx

Cum poți menține temperatura scăzută în casă? Soluții pentru perioada estivală

Temperatura și nivelul de umiditate din casă sunt doi factori importanți pentru menținerea sănătății generale. Pe timpul verii, din cauza gradelor ridicate, casa se poate transforma cu ușurință într-o adevărată saună. Astfel, îți va fi afectată starea de bine, somnul nu va mai fi la fel de odihnitor și disconfortul va fi simțit în toate încăperile din locuință, dacă nu te pregătești din timp cu soluțiile adecvate, scrie wall-stree.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin urmare, ca să nu te ia pe nepregătite canicula și să te simți bine în propria locuință, atât noaptea, cât și ziua, urmărește sfaturile de mai jos pentru menținerea unei temperaturi scăzute:

1. Ține razele soarelui departe

O modalitate eficientă de a ține căldura cât mai departe de locuința ta este să pornești de la ferestre. În încăperile care sunt expuse la soare, căldura va fi de două ori mai mare și, implicit, disconfortul.

Recomandarea este să alegi rolete pentru oprirea razelor soarelui în locuința ta. Pe lângă asta, îți asigură o lumină difuză în cameră, se instalează ușor și pot oferi un plus de farmec întregii încăperi, dacă le alegi dintr-un material care să se potrivească cu întreg ambientul.

Când în cameră beneficiezi de mai multă umbră sau întuneric, automat va fi și mai răcoros. Este indicat să le alegi pe cele dintr-un material deschis la culoare și să le ții trase cât mai mult timp, ca să împiedici razele de soare să intre în cameră.

2. Montează aparate de aer condiționat

O soluție care dă rezultate uimitoare este reprezentată de aparatele de aer condiționat. Ele sunt nelipsite din orice încăpere pentru asigurarea unui confort optim pe timpul verii. Ca să eficientizezi procesul răcirii, mizează pe aparate de aer condiționat moderne, atât pentru un design care să se potrivească cu locuința ta, dar și pentru alte funcții, cum ar fi cele de dezumidificare.

Ideal, ca să menții căldura departe de locuința ta, este să le amplasezi într-un punct al casei de unde știi că aerul va fi optim distribuit, sau în cea mai călduroasă încăpere. Nu uita să cureți și filtrele cât de des poți, să eviți problemele respiratorii.

3. Decorează locuința cu plante

Pe lângă aspectul vizual plăcut pe care îl creează, plantele ajută la oxigenarea aerului dintr-o încăpere și menținerea nivelului umidității. Este recomandat să le amplasezi lângă geam, pentru a reduce temperatura resimțită. Însă, trebuie să ai în vedere să le alegi pe acelea care sunt rezistente la temperaturi ridicate, să nu se ofilească din cauza căldurii.

Alege acele plante de apartament care iubesc căldura și umezeala, cum ar fi: cactușii, aloe vera, ficusul, feriga sau busuiocul.

4. Mizează pe materiale naturale

O altă metodă prin care poți să obții o temperatură ideală la tine în casă, pe timp de vară, este să cauți mereu materiale naturale și în culori deschise pentru lenjeriile de pat, covoare sau orice altceva ai în locuință.

Astfel, dacă optezi pentru lenjerii dintr-un material lejer, te vor ajuta să ai un somn mai odihnitor. În cazul în care ai canapele din materiale de piele, acoperă-le cu huse din bumbac, să te simți confortabil când te așezi pe ele.

5. Folosește cât mai puțin electrocasnicele

Un mod eficient pentru evitarea senzației de sufocare din cauza temperaturilor ridicate este folosirea cât mai rară a electrocasnicelor: aspiratorul, televizorul, cuptorul sau alte electrocasnice mici care generează căldură.

Bineînțeles, nu poți renunța de tot la ele, dar evită să le pui în funcțiune la orele când razele soarelui sunt cel mai puternice. De asemenea, nu găti la orele prânzului și optează pentru mâncare sățioasă care se pregătește fără prea mult efort.

Deși vara simți că nu ar exista soluții pentru asigurarea unei temperaturi scăzute în locuință, este bine să implementezi sfaturile de mai sus. În acest mod, vei reduce semnificativ senzația de disconfort și sufocare, putând să îți duci la capăt sarcinile din propriul cămin.

Articole asemănătoare

Back to top button