fbpx

Cristina Bucșa, născută la Chișinău, a eliminat-o pe Bianca Andreescu de la Australian Open: Urmează un duel cu Iga Swiatek

Cristina Bucșa, tenismena de 25 de ani, născută la Chișinău, a reușit o mare surpriză în turul 2 la Australian Open 2023, scrie DigiSport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

A învins-o cu 2-6, 7-6, 6-4 pe canadianca Bianca Andreescu (22 de ani, nr. 43 WTA), chiar dacă a pierdut primul set, așa cum s-a întâmplat și în turul 1, cu Eva Lys. Contra nemțoaicei a fost 2-6 în primul set și 6-0, 6-2, în continuare.

Setul 1 aproape că nu a avut istoric, dominat clar de Andreescu, dar în setul secund a fost o luptă dură. Cristina a avut la un moment dat 5-1, s-a făcut 5-5 și apoi s-a terminat la tiebreak, 9-7 pentru sportiva născută la Chișinău, dar care din 2015 apără culorile Spaniei, după ce s-a mutat în Peninsula Iberică.

Apoi, setul trei a avut un singur break, obținut de Bucșa, care a câștiga în final cu 6-4, la capătul unei lupte care a durat trei ore fără 9 minute!

Prezența în turul 3 la Australian Open îi aduce moldovencei un salt de 16 locuri și cel mai mare premiu obținut până acum la vreun turneu, aproape 235.000 de dolari!

În următorul meci de la Melbourne, Bucșa va da peste Iga Swiatek, liderul mondial și marea favorită la câștigarea primului Grand Slam al sezonului.

Articole asemănătoare

Back to top button