fbpx

Comisia Europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

Statele membre au aprobat, marți, o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou, potrivit unui comunicat de presă.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil.

Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte, notează g4media.ro. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale, se mai arată în comunicat.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

Articole asemănătoare

Back to top button