fbpx

video | Al doilea cel mai bogat om din lume citește câte 150 de pagini pe zi. În călătoriile sale, Bill Gates poartă cu el 10-15 cărți

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft și al doilea cel mai bogat om din lume, poate citi 150 de pagini pe oră, iar în vacanțe, de regulă, citește 14-15 cărți. Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile pe care le aflăm din cea mai nouă producție cinematografică despre omul de afaceri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Când era mic, acesta a trebuit să scrie un test pentru admiterea într-o școală privată. Deoarece nu își dorea acest lucru, tânărul și-a propus să greșească intenționat pentru a fi respins, însă acest lucru nu i-a reușit. După cum spune chiar el în documentar, i-a fost mult prea dificil să se abțină din a răspunde corect, relatează moldova.org.

V-ați gândit vreodată că omul care are un salariu de 966.667 de dolari mai are timp și pentru lectură? Ei bine, Bill Gates citește despre mecanică cuantică și fundamentele învățării profunde, iar una dintre responsabilitățile secretarei sale este ca, o dată la câteva săptămâni, să îi „reîmprospăteze” biblioteca personală cu noi oferte de lectură.

Unul dintre scopurile fundației lui Bill Gates este să îmbunătățească normele sanitare și condițiile de salubritate din țările sărace ale lumii. În documentar, Gates povestește cum a expediat mai multe scrisori marilor universități și centre de cercetare din lume, cerându-le ajutorul în acest sens. Cele mai prestigioase instituții i-au ignorat rugămintea și nu i-au oferit niciun răspuns.

Bill Gates este creatorul celei mai valoroase întreprinderi din lume „Microsoft”. De asemenea, al a fondat și una dintre cele mai mari fundații de caritate din lume.

Articole asemănătoare

Back to top button