fbpx

S-au întrecut la împletit crăciunei și au „învăluit” casele cu aromă de sarmale. Bucatele puse de moldoveni pe mesele de Crăciun

Tradițional, în perioada sărbătorilor, în bucătăriile moldovenilor din toată lumea e forfotă mare. Gospodinele și Gospodarii se întrec la preparat bucate frumoase și gustoase și învăluie case cu arome amețitoare de copturi, cărnuri coapte, piftie și sarmale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nici Crăciunul pe rit vechi din acest an nu a devenit excepție. Mai mult, cei mai îndrăzneți nu au ezitat să se laude pe grupul tematic „Gustoșel”, arătând capodoperele culinare pe care le-au creat.

De această dată moldovenii s-au întrecut la împletitul crăciuneilor, învârtitul sarmalelor și aranjarea răciturilor. De pe lista bucatelor preparate nu lipsesc cozonacii, tradiționala babă neagră de la nordul Moldovei, biscuiții numiți în popor „hlujănei” sau „băieței” și grâul fiert.

Vedeți mai jos cum arată câteva dintre bucatele preparate de moldoveni. Atenție! Imaginile care urmează pot stârni pofte și crea senzație de foame!

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button