fbpx

Zelenski acuză Moscova: „Rușii încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că exploziile care au avut loc luni în mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev, au cauzat morţi şi răniţi şi a acuzat Rusia că încearcă „să şteargă Ucraina de pe faţa Pământului”, informează Agerpres cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ei (ruşii) încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului… să distrugă poporul nostru, în timp ce acesta doarme acasă în (oraşul) Zaporojie. Să ucidă oameni care se duc la muncă în Dnipro şi Kiev”, a subliniat Zelenski pe mesageria Telegram.

„Sirenele de raiduri aeriene nu contenesc pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo sunt atacuri cu rachete. Din păcate, acolo sunt morţi şi răniţi”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Articole asemănătoare

Back to top button