fbpx

Zara va intra în premieră pe piața hainelor second-hand

Piața hainelor purtate se extinde și la mărcile de larg consum. Zara va intra în premieră pe segmentul second-hand cu un program pilot în Marea Britanie, iar acesta va include inclusiv servicii de reparație, anunță  Bloomberg, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Platforma de revânzare a hainelor purtate va fi organizată pe categorii de produse, cu informaţii detaliate pentru fiecare articol, inclusiv o fotografie furnizată de vânzător.

De luna viitoare, cumpărătorii vor putea să îşi repare articolele de îmbrăcăminte achiziţionate în orice sezon anterior, incluzând înlocuirea nasturilor, a fermoarelor şi efectuarea de cusături. În plus, clienţii britanici vor putea să îşi revândă hainele Zara purtate utilizând o nouă platformă şi pot dona hainele de la orice brand în scopuri caritabile.

Decizia de a prelungi viaţa hainelor este o modificare importantă pentru Zara, marcă renumită pentru abordarea sa de tip fast-fashion. Însă lanţul de magazine deţinut de grupul Inditex a decis să reacţioneze la presiunile pentru a deveni mai sustenabil, în condiţiile în care industria textilă este responsabilă pentru aproximativ 10 la sută din emisiile globale de carbon.

Articole asemănătoare

Back to top button