fbpx

video | Un telescaun defect, care arunca oamenii în aer, a adus faima unei stațiuni de schi. Vezi aici înspăimântătoarele imagini

O staţiune de schi a devenit populară după un incident care ar fi putut să se termine tragic. Totul din caua unei înregistrări video înspăimântătoare, cu un telescaun defect aruncând oamenii de la înălțime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Accidentul s-ar fi întâmplat la Gudauri, o staţiune de schi din Georgia, care până în prezent se bucura de o mare popularitate în rândul turiştilor. „Brusc oameni din toată lumea au aflat că poţi merge la schi în Georgia”, a spus George Gotsiridze, consultant guvernamental, citat de digi24.ro. „A sfârşit prin a fi o bună metodă de marketing, dar doar pentru că nimeni nu a murit atunci”, a mai explicat acesta.

Gotsiridze, persoana responsabilă de dezvoltarea staţiunii turistice în Georgia, spune că, iniţial, în săptămânile care au urmat incidentului, multe persoane şi-au anulat vacanţele. Dar totuși, în această iarnă s-a înregistrat o creștere cu 30% a numărului de turiști, comparativ cu sezonul trecut.

Sven Foelser, un ghid montan austriac ce vine la Gudauri în fiecare iarnă din 2012, face parte dintre cei care s-au aflat în telescaun la momentul incidentului. „Acum putem râde, dar atunci a fost cu adevărat urât”, a spus acesta.

În urma unei cercetărilor, s-a stabilit că cauza incidentului a fost o pană de curent, după care un angajat al companiei a făcut o greşeală în timp ce pornea generatorul. Între timp, telescaunul a fost reparat. Acesta are capacitatea de a urca până la o altitudine de 3.276 de metri, pe platoul Sadzele West, unde începe pârtia Gudauri. Majoritatea europenilor din Vest vin pentru pârtiile largi de la mare înălțime, acoperite de zăpadă proaspătă. Chiar și în perioada sovieticilor, germanii, austriecii și elvețienii veneau să facă schi în această regiune. Mulți dintre turiști spun că preferă să meargă la schi în Georgia pentru că este mult mai ieftin decât în Alpi.

Articole asemănătoare

Back to top button