fbpx

video | O profesoară din Rusia a dat foc unei școli pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina

O profesoară din Rusia a fost arestată preventiv pentru două luni după ce a dat foc unei școli, în semn de susținere față de Ucraina și armata sa. Înainte să recurgă la acest gest, femeia s-a și filmat vorbind despre război, iar apoi a postat videoclipul pe internet.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorităţile ruse o acuză pe profesoară de faptul că a postat „o înregistrare video de susţinere a armatei ucrainene” pe internet, duminică, după care „a dat foc unei şcoli” la Ceboksarî, în centrul Rusiei.

„Incendiul a fost stins rapid şi nimeni nu a fost rănit”, anunţă într-un comunicat Comitetul local de anchetă, potrivit AFP, preluată de News.ro.

O anchetă cu privire la un „act terorist” a fost deschisă, iar profesoara a fost plasată în detenţie provizorie pe o perioadă de două luni, anunţă comitetul.

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, numeroase persoane au fost arestate după ce au fost acuzate de pregătirea unor acte de stabotaj sau de faptul că se opun asaltului Mocovei împotriva Kievului.

Canalele ruse de Telegram scriu că femeia ar fi fost manipulată de către „escroci ucraineni”, care s-au prezentat drept agenţi ai Serviciilor ruse de securitate (FSB).

Din ordinul acestora, ea a împrumutat bani de la rude, care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de „comportamentul ciudat” al acesteia din vara trecută, potrivit canalului Mash.

Articole asemănătoare

Back to top button