fbpx

video | „Nu am dreptul să renunț!” Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta soțului ei, Aleksei Navalnîi

Iulia Navalnaia a postat luni, la orele prânzului, o declarație video puternică, în stilul soțului ei, în care spune că va continua munca acestuia și în care îi invită pe toți cei care l-au susținut pe Aleksei Navalnîi să i se alăture. „Nu mi-e frică”, spune Iulia, în mesajul ei în care, printre altele, spune răspicat: „Putin mi-a ucis soțul”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Bună! Sunt Iulia Navalnaia”, își începe ea mesajul.

„O altă persoană ar trebui să fie aici, în locul meu. Dar acea persoană a fost ucisă de Vladimir Putin.

Undeva, într-o închisoare dincolo de Cercul Arctic, Putin nu l-a ucis doar pe Aleksei Navalnîi ca persoană, ci a vrut să ne omoare speranța, libertatea, viitorul nostru.

Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Aleksei în urmă cu trei zile. Vă vom spune în curând.

Dar, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru Alexei și pentru noi înșine este să continuăm să luptăm”, spune Iulia Navalnaia în declarația ei.

De asemenea, ea spune că va continua misiunea soțului ei și că nu îi este frică.

„Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi. Continuați să luptați pentru țara noastră. Și vă invit pe toți să fiți alături de mine”, spune Iulia în mesajul ei.

„De asemenea, vă rog să împărtășiți furia și ura față de cei care au îndrăznit să ne omoare viitorul. Vă vorbesc în cuvintele lui Aleksei, în care cred cu adevărat. Nu este rușine să faceți puțin. Este rușine să nu faci nimic…

Ceea ce avem nevoie este o Rusie liberă, pașnică și fericită. Minunata Rusie a viitorului la care a visat atât de mult soțul meu. De asta avem nevoie.

Aceasta este țara în care vreau să trăiesc și în care copiii noștri să crească. Aceasta este țara pe care vreau să o construiesc împreună cu voi. Țara pe care și-a imaginat-o Aleksei Navalnîi.

Nu mi-e frică. Nu-ți fie frică”, a mai spus Iulia Navalnaia în declarația ei.

Aleksei Navalnîi a murit vineri dimineață, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Autoritățile ruse încă nu au anunțat cauza oficială a decesului și nici nu au permis familiei sale accesul la cadavru. În ultimele sale zile de viață, Aleksei Navalnîi a fost plasat în izolare.

Articole asemănătoare

Back to top button