fbpx

video | Momentul în care o femeie este prinsă în tentacule de o caracatiță uriașă

O înotătare din Canada a filmat caracatița uriașă, o apariție rară, care se apropie de ea din ce în ce mai mult până când o prinde în tentacule, relatează The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrea Humphreys, o profesoară din orașul Campbell River, și un grup de prieteni s-au scufundat în apele Mării Salish, în largul coastei de est a insulei Vancouver, pentru a face scuba diving.

Humphreys voia să-i arate unui prieten frumusețea subapreciată a regiunii, transmite Digi24.

„Oamenii spun că aici este întuneric și sumbru. Dar când ai lumină, vezi toate culorile curcubeului. Este incredibil. Am făcut peste 675 de scufundări și cred că aceasta este unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări din lume”, a spus ea.

Grupul era, de asemenea, în căutarea unui animal enigmatic: caracatița gigantică din Pacific. Humphreys a spus că le vede ocazional adăpostindu-se în bârlogurile lor, dar de data aceasta, în câteva momente de la scufundare, grupul a văzut o caracatiță înotând prin apă.

S-a apropiat de o prietenă a lui Humphreys, care a început să filmeze întâlnirea până când caracatița și-a îndreptat atenția asupra ei. Camera a surprins curiosul cefalopod apropiindu-se din ce în ce mai mult, până când a prins-io în tentacule.

„Se târa pe camera de filmat, mă îmbrățișa. Acele tentacule uriașe erau deasupra feței și măștii mele”, a spus Humphreys.

„De fiecare dată când mă retrăgeam, caracatița continua să vină spre mine. A fost uimitor”, a povestit ea.

În următoarele 40 de minute, caracatița a rămas aproape, inspectându-i echipamentul de scufundări și arătând un interes deosebit pentru camera ei.

Pe tot parcursul întâlnirii, caracatița și-a menținut culoarea roșu intens, fără a căpăta niciodată tonul cenușiu al unui cefalopod înfricoșat sau agresiv.

Încântată de această întâlnire, Humphreys a postat videoclipul online pentru prieteni și familie. În câteva zile, a primit zeci de mii de vizualizări.

Articole asemănătoare

Back to top button