fbpx

video | Lista câștigătorilor premiilor Grammy 2020. Billie Eilish a adunat cinci trofee din șase nominalizări

Billie Eilish a fost cea care a triumfat la premiile Grammy 2020, adunând cinci trofee în urma a șase nominalizări. Aceasta nu este singura din familia ei care a fost premiată la cea de-a 62 ediție a evenimentului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La categoria de Piesa anului, Eilish a câștigat cu „Bad Guy”. Acesta a fost cel de-al doilea premiu al serii luat de Billie, după cel primit pentru Cel mai bun album vocal pop „When we all fall asleep, Where Do We Go?”. Totuși, surprizele nu au luat sfârșit aici, finalul serii aparținându-i în totalitate tinerei interprete. Eilish a mai ridicat și trofeele pentru Cel mai bun artist nou, Înregistrarea anului și distincția Albumul anului.

Deși Billie a luat cinci premii, familia ei a plecat acasă cu șase. Fratele artistei, Finneas, a ridicat premiul Grammy pentru Producătorul anului, categorie dedicată muzici non-clasice.

Evenimentul a avut loc duminică noaptea, la Staples Center în Los Angeles. În total s-au acordat premii la 84 de categorii, nominalizările fiind selectate din 20.000 de candidaturi.

Deoarece Lizzo a avut în acest an cele mai multe nominalizări, ea a fost cea care a deschis seara cu un recital. Drept omagiu adus lui Kobe Bryant, decedat în cursul zilei de duminică, Alicia Keys și Boyz II Men au interpretat piesa „It’s Hard to Say Goodbye to Yesterday”.

Cea care a deschis seara, Lizzo, a ridicat trofeul pentru cea mai bună interpretare pop a piesei „Truth Hurts”. Artista a fost nominalizată la opt categorii, însă a câștigat în total trei premii, fiind laureată în prima parte a zilei şi pentru cea mai bună interpretare R&B tradiţional, ca şi pentru cel mai bun album urban contemporan.

După ce au câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup country şi în 2019, cu „Tequila”, Dan+Shay au avut succes şi anul acesta, revenind pe scenă pentru a ridica trofeul pentru „Speachless”. La a treia nominalizare, Tyler, The Creator a câştigat primul Grammy din carieră pentru „Igor”, cel mai bun album rap.

Înaintea galei principale s-au acordat 75 de distincţii într-o ceremonie organizată separat. Printre cei premiaţi în avans s-au numărat Lizzo, Eilish, Lil Nas X, Lady Gaga şi Beyoncé.

Lizzo a primit trofee pentru urban contemporary album, pentru „Cuz I Love You” şi interpretare R&B traditional, pentru piesa „Jerome”. Lil Nas X, cu „Old Town Road” a câştigat pentru cea mai bună interpretare pop/duo group pentru varianta remix cu Billy Ray Cyrus. Piesa a primit şi trofeul pentru cel mai bun video muzical. Beyoncé a câştigat pentru „Homecoming” trofeul pentru cel mai bun film muzical.

Michelle Obama a fost premiată cu distincţia pentru cel mai bun album spoken word pentru versiunea audio a volumului său „Becomin”. Premiul a fost ridicat de muziciana de jazz Esperanza Spalding în numele fostei prime doamne. Elvis Costello & The Imposters au câştigat, pentru „Look Now”, premiul pentru cel mai bun album pop tradiţional, printre cei nominalizaţi la acest trofeu fiind Andrea Bocelli, Michael Buble, John Legend şi Barbra Streisand.

Pentru Cea mai bună înregistrare dance, premianţii au gost The Chemical Brothers pentru „Got To Keep On”, tot ei plecând şi cu trofeul pentru cel mai bun album dance/electronic, pentru „No Geography”.

Lista completă a premiilor o găsiți aici. 

Articole asemănătoare

Back to top button