fbpx

video | Lacrimi și îmbrățișări înainte de plecarea pe front. Imagini emoționante cu mii de ruși luându-și rămas bun de la familii

Din mai multe orașe ale Rusiei vin imagini emoționante cu mii de bărbați care își iau rămas bun de la familii înainte de a pleca pe frontul din Ucraina. Cu lacrimi în ochi, mamele, soțiile și copiii îi îmbrățișează pe cei dragi, înrolați în armată.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În unele orașe din Rusia bărbații au fost petrecuți cu muzică de fanfară. În Buriatia se vehiculează că citații de chemare pe front ar primi chiar și cei care nu îndeplinesc criteriile de „mobilizare parțială”.

Amintim că aproape 1400 de persoane au fost reținute în 39 de orașe din Rusia după un val deproteste împotriva mobilizării parțiale pentru războiul cu Ucraina, potrivit datelor strânse de proiectul pentru drepturile omului OVD-Info, care a monitorizat situația arestărilor, menționând că aproape 600 de persoane au fost reținute în Moscova. Mai mulți bărbați luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miecuri o mobilizare parțială, în timp ce ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a ordonat ca 300.000 de rezerviști să fie recrutați în armată.

Activiștii anti-război din mișcarea Vesna și susținătorii lui Alexei Navalnîi au chemat rușii la proteste împotriva deciziei președintelui, în timp ce Procuratura de la Moscova atenționat oamenii că nu au voie să participe la mitinguri care nu au primit aprobare de la autoritățile ruse.

Articole asemănătoare

Back to top button