fbpx

video | Închisoare secretă dotată cu crematoriu, descoperită în Rusia. Unde era ascunsă

O închisoare subterană secretă, dotată cu crematoriu ce pare a fi destinat oamenilor și deghizată într-o cabană, a fost descoperită într-un sat de lângă Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraș din Rusia, potrivit The Moscow Times, care citează 47news.ru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În videoclipul postat luni de site-ul apar două celule dotate cu paturi supraetajate și cu toalete, în subsolul inundat al unei cabane. Lângă una dintre celule se poate vedea o altă intrare, într-un al doilea subsol, mai adânc, însă jurnaliștii nu au putut explora încăperea din cauza inundațiilor, scrie digi24.ro.

Accesul în buncărul subteran se făcea printr-un garaj în care puteau intra vehicule de dimensiunea camionetelor de poliție, direct în subsol, potrivit filmărilor făcute din curte.

Un alt videoclip, despre care presa susține că provine de la anchetatori, arată căsuța din lemn și proprietatea din jur, inclusiv un gard din metal ondulat de trei metri, căzut în paragină.

„Cuptor” cu „rămășite biologice”, în spatele unei trape secrete

Potrivit sursei citate, în spatele cabanei există o baie cu o trapă secretă care duce către un „cuptor inundat, de mărimea unui corp uman”. Expertizele au arătat că în încăpere se aflau „rămășițe biologice”, dar nu au specificat dacă acestea sunt umane sau animale.

Totodată, în imagini apare și o structură de lemn, lângă care este o groapă înconjurată de materiale de construcție.

Jurnaliștii au aflat despre buncărul secret de la câțiva migranți care ar fi furat bunurile găsite în cabană. Potrivit locuitorilor satului Agalatovskoye din regiunea Leningrad, în locul respectiv „a lucrat” Comitetul de Investigații al Rusiei în 2020.

Închisoarea ar fi fost descoperită în urmă cu trei ani, însă nimeni nu a știut de ea până acum, cu excepția autorităților, potrivit primarului satului.

Cui ar fi aparținut cabana

Potrivit surselor 47news.ru, primul proprietar al buncărului a fost identificat ca fiind fostul șef al unei unități de arest preventiv, care s-a retras în 2004 și a murit la 51 de ani, în 2018.

Al doilea proprietar ar fi un om de afaceri în vârstă de 50 de ani, cu infracțiuni la activ. El a fost condamnat pentru răpire în 2001 și și-a schimbat numele în ”Escobar” în 2010. După ce buncărul secret a fost dezvăluit de presa din Rusia, locuitorii din apropiere au mers să-l viziteze.

Un alt site de știri local, Podyom, a scris luni că a fost dărâmat la cererea organelor de anchetă.

„Nu facem nici un fel de comentarii”, au răspuns cei de la Comitetul de Investigații pentru Podyom, atunci când li s-a cerut să explice prezența lor acolo în 2018 și 2020.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button