fbpx

video | Imagini exclusive dintr-un laborator din SUA. Cum este pregătit vaccinul Pfizer

Cum se transformă vaccinul atât de așteptat dintr-o pulbere, aparent la fel ca altele, în serul care ne poate salva viața? O echipă de televiziune a primit acces în zona de laborator în care vaccinul Pfizer, primul aprobat pe piață în Statele Unite, este pregătit pentru a fi administrat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un spital din statul Pennsylvania, unde vaccinul este administrat deja, a făcut publice imagini cum se transformă pudra îngheţată, forma în care soseşte vaccinul Pfizer, în ser injectabil, pentru a putea fi administrat pacienţilor, scrie digi24.ro.

Alfred Altrelli, director de laborator: „În momentul în care vaccinul soseşte, în această cutie se află gheaţă uscată. Temperatura este monitorizată pe toată durata procedurii.

În orice moment l-am primi în farmacie îl preluăm din cutie îl punem în congelator cu temperatură joasă, pentru a ne asigura că este păstrat în siguranţă ca să corespundă condiţiilor de aministrare pentru pacienţi.

Practic, îl preluăm în camere sterile, adăugăm diluantul şi pudra îngheţată se transformă în lichid, în ser, care este pus în seringi de unică folosinţă şi poate fi administrat, astfel, pacienţilor”.

Vaccinul va stimula sistemul imunitar şi va respinge, ulterior, virusul SARS-COV 2.

Serul are o eficacitate de 95%, și trebuie stocat la temperaturi foarte joase de minus 70 de grade Celsius. El este transportat în cutii speciale, ambalat în gheaţă carbonică.

Odată scos din containerul special de stocare, vaccinul poate fi utilizat timp de cinci zile. El trebuie administrat în două doze, la interval de patru săptămâni şi are o eficacitate de 95%.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button