fbpx

video | „Iau o mitralieră, trag în doi”. Soldatul care a omorât cu sânge rece cinci colegi povestește în detalii cum s-a întâmplat totul

Soldatul de 21 de ani din Garda Națională a Ucrainei care a împușcat mortal cinci oameni cu un Kalașnikov și a rănit alții cinci a fost reținut. Acesta a povestit cum i-a omorât cu sânge rece pe camarazii săi. Recrutul a declarat că a împușcat inițial o femeie gardiană ca aceasta să nu raporteze incidentul unității militare. Ulterior, soldatul a împușcat o femeie inspector care nu l-a lăsat să iasă din zona de conducere a uzinei, scrie realitatea.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Fostul soldat, Artemy Ryabchuk a povestit că noaptea trecută (n.r 26 ianuarie) a fost de gardă în „grupul de alarmă”. „Grupul de alarmă” are pistoale-mitralieră, care sunt amplasate în cutii speciale. „Iau o mitralieră, încarc prima magazie, trag în doi (n.r personal militar – șeful gărzii și asistentul său)”. Ryabchuk a adăugat, de asemenea, că printre cei asupra cărora a împușcat, era un soldat contractual și un recrutat.

El a mai spus că a rănit o femeie soldat pentru ca aceasta să nu facă un raport la unitatea militară, lucru pe care, conform regulilor, gardienii o fac din jumătate în jumătate de oră.

„După aceea, m-am dus din nou la sediul de pază și am dus alte magazine la mașină, am fugit din fabrică”, a spus el. În același timp, potrivit lui Ryabchuk, o altă femeie gardiană nu l-a lăsat să iasă din fabrică. „Și am împușcat-o în cap”, a spus Ryabchuk. Apoi, după spusele acestuia, a deschis una dintre uși, iar următoarele a început să tragă în broască pentru a le deschide. „Nu mi-a ieșit ceea ce mi-am propus și am început să rătăcesc prin fabrică. Am găsit un loc de unde să pot sări”, a adăugat Ryabchuk.

Amintim că un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul asupra camarazilor săi într-o fabrică de rachete, ucigând cinci dintre ei şi rănind alţi cinci înainte de a fugi cu arma sa. Dintre cele cinci persoane ucise, patru erau militari iar a cincea victimă era o femeie-civil.

Incidentul a avut loc  în oraşul Dnipro la fabrica de rachete Pivdenmaş. Ulterior, poliția a reținut soldatul.

Articole asemănătoare

Back to top button