fbpx

video, foto | Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe ex-premierul Japoniei, Shinzo Abe

Poliția japoneză a arestat un bărbat de 40 de ani în cazul atentatului asupra fostului premier Shinzo Abe. Presa niponă spune că acesta și-ar fi confecționat singur pușca cu care a tras, în condițiile în care armele de foc sunt interzise în Japonia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit poliției, atacatorul este Yamagami Tetsuya, un locuitor al orașului Nara, în vârstă de 40 de ani. Bărbatul nu a încercat să fugă, a relatat postul de televiziune NHK, citând surse din poliție. Tetsuya a fost reținut pentru audieri, relatează Digi24, cu referire la CNN.

Fuji TV a relatat că suspectul este un fost membru al forțelor de apărare maritime, potrivit The Guardian.

Două femei care au asistat la incident au declarat pentru NHK că bărbatul s-a apropiat de Abe din spate, în timp ce acesta își rostea discursul. S-a auzit o primă împușcătură, dar nimeni nu părea să fie rănit, au spus martorii. Când a fost tras al doilea foc, Abe a căzut la pământ.

Potrivit postului de televiziune NHK, care citează surse din poliție, suspectul pare să fi folosit o armă pe și-a construit-o singur. O fotografie de la locul incidentului arătat două piese metalice cilindrice care păreau să fi fost legate cu bandă neagră, în apropierea locului atacului.

Articole asemănătoare

Back to top button