fbpx

video | A ieșit la rampă după o dispariție de peste 12 ore. Ce spune jurnalista care a intrat în direct la „Pervîi Kanal” cu mesaje anti-război

Jurnalista de „Pervîi Kanal” din Rusia care a intrat în emisie în direct, purtând o pancartă pe care scria mesajul „Nu războiului”, iar apoi era de negăsit de 12 ore de către avocații săi, a fost plasată în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Marina Ovsyannikova a postat pe contul său de Twitter mai multe mesaje în care declară că nu regretă gestul făcut. În unul dintre ele, jurnalista susține că avocatul ei i-a comunicat că riscă de la 5 la 10 ani de închisoare. pentru gestul făcut.

„După o noapte grea într-o locație dezvăluită, am fost eliberată din detenție și plasată în arest la domiciliu”.

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret nimic. Am nevoie de aprobarea voastră, totuși. Nu războiului!”.

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, voi purta acest gest ca insignă de onoare”, a scris jurnalista pe Twitter.

Amintim că în dimineața zilei de marți, 15 martie, avocații Marinei Ovsyannikova anunțau că nu știu nicio informație despre locația femeii, din momentul când a fost reținută.

În seara zilei de luni, 14 martie, presa din Rusia relata că jurnalista a fost dusă la departamentul de Poliție al districtului Ostankinsky din Moscova. Totuși, oamenii legii le-au declarat activiștilor pentru drepturile omului că ea nu se află acolo.

Menționăm că editorul de la „Pervîi Kanal” din Rusia, Marina Ovsyannikova a fost reținut după ce a intrat în cadrul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

„Nu credeţi propaganda, vă minte chiar de aici. Ruşii împotriva războiului”, scria pe pancartă.

Înainte de incident, jurnalista a înregistrat un mesaj video, ajuns şi el pe reţelele sociale, în care spune: „Din nefericire, în ultimii ani,  am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte ruşine de asta”.

Articole asemănătoare

Back to top button