fbpx

Vacanţele de lux ale lui Boris Johnson în Caraibe, din nou în vizorul anchetatorilor din Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson face obiectul unei noi anchete, de această dată în legătură cu vacanţele de lux pe care le-a petrecut în Caraibe după victoria la alegerile legislative de la sfârşitul lui 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de autoritatea însărcinată cu monitorizarea respectării regulilor parlamentare, relatează AFP, citat de Agerpres. Liderul conservator şi logodnica sa Carrie Symonds au petrecut Noul An pe insula privată Moustique, în Arhipelagul Grenadine din Caraibe.

În declaraţia sa de avere în calitate de deputat, Boris Johnson a scris că aceste vacanţe în valoare de 15.000 de lire (17.400 de euro la cursul actual) i-au fost oferite de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator, scrie digi24.ro.

Însă Ross a stârnit confuzie atunci când, într-o primă fază, a negat că a oferit o astfel de sumă, după care a revenit şi a spus, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că este vorba de „un beneficiu în natură”.

Downing Street a subliniat anterior că totul a fost declarat în documentele oficiale.

Boris Johnson este acuzat și că și-a renovat apartamentul cu bani din donații secrete

Dezvăluirea survine în contextul în care Boris Johnson este implicat în mai multe cazuri care au evidenţiat legăturile extrem de strânse între putere şi interesele private, în cauză fiind în special luxoasa renovare a apartamentului său de la Downing Street, aflată în centrul unei anchete a comisiei electorale britanice.

În ciuda acestor scandaluri, Partidul Conservator a ieşit întărit de la alegerile locale de la 6 mai din Anglia, învingându-i pe laburişti la Hartlepool, unul dintre bastioanele istorice ale acestora din nord-estul Angliei.

Articole asemănătoare

Back to top button