fbpx

Ursula von der Leyen: Rusia nu putea solicita plata în ruble pentru livrările de gaze. Ar fi o încercare de a evita sancţiunile

Rusia nu îşi va mai putea folosi resursele energetice pentru a şantaja continentul european şi nu va mai putea cere plata în ruble pentru livrările de gaze naturale şi petrol, deoarece ar reprezenta ”o încercare clară de evitare a sancţiunilor”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, relatează BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Rusia nu putea solicita plata în ruble pentru livrările de gaze naturale şi petrol, aşa cum a anunţat Moscova, deoarece această măsură ar echivala cu evitarea sancţiunilor, a declarat, joi, Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, potrivit BBC.

„Ar fi o decizie unilaterală şi o încălcare clară a convenţiei”, a spus ea.

„Ar fi o încercare de a evita sancţiunile. Nu vom permite evitarea sancţiunilor noastre. Vremea în care energia putea fi folosită pentru a ne şantaja a luat sfârşit”, a subliniat şefa executivului Uniunii Europene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia nu va mai accepta plăţi în dolari sau în euro în contul livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană (UE) şi a dat un termen de o săptămână autorităţilor ruse să implementeze un nou sistem de plată în ruble.

Articole asemănătoare

Back to top button