fbpx

Unsprezece persoane au murit într-un atac armat, în Muntenegru. Alte șase persoane sunt rănite

Unsprezece persoane, între care doi copii, au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri, în Muntenegru, alte şase persoane fiind rănite, a declarat presei un procuror, după primele cercetări, relatează Reuters, citat de news.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şeful Poliţiei din Muntenegru Zoran Brdjanin a declarat că, în jurul orei 15.30, un bărbat de 34 de ani a împuşcat mortal, cu o armă de vânătoare, doi fraţi în vârstă de 8 şi 11 ani, şi a rănit-o pe mama acestora, care a murit în cursul după-amiezii într-o unitate medicală.

„Familia locuia în casa celui care a tras, fiind chiriaşi”, a spus Brdjanin. El a afirmat că motivul nu este cunoscut încă şi nu a dezvăluit numele autorului, doar iniţialele – V.B.

Apoi, agresorul a ieşit din locuinţă şi a ucis alte şapte persoane. Un poliţist a fost rănit într-un schimb de focuri, a adăugat Brdjanin.

„Când am ajuns la faţa locului am văzut nouă trupuri neînsufleţite, inclusiv doi copii, şi alte două persoane au murit pe drum spre spital”, a declarat la Vijesti TV procurorul Andrijana Nastic.

„Pot doar să spun că agresorul a fost ucis de un cetăţean (civil)”, a declarat Nastic. Anterior, presa relata că Poliţia l-a ucis pe atacator.

Premierul din Muntenegru, Dritan Abazovic, a afirmat că va fi declarată o perioadă de doliu în ţară, de trei zile, începând de vineri seară.

„Am fost profund tulburat de veştile despre această tragedie teribilă din Cetinje. Transmit condoleanţele mele familiilor afectate şi tuturor celor care au pierdut pe cineva drag”, a scris pe Twitter preşedintele Milo Djukanovic.

Articole asemănătoare

Back to top button