fbpx

Unde ar urma să fie înființat Bitcoin City, primul oraș bazat pe cea mai puternică monedă digitală

Guvernul din El Salvador pune și mai multă greutate în spatele Bitcoin, după ce a intrat în istorie ca fiind prima țară din lume care a adoptat o criptomonedă ca monedă națională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând din septembrie, poți folosi Bitcoin să-ți cumperi pâine, de exemplu, în El Salvador, scrie playtech.ro.

Coindesk și BBC News au scris că președintele Nayib Bukele a dezvăluit planurile de a construi un „Bitcoin City” lângă un vulcan de-a lungul Golfului Fonseca, între La Unión și Conchagua.

Metropola va avea propria sa centrală geotermală, pentru a ajuta la susținerea criptominerilor și nu vor exista câștiguri de capital, venituri, impozite pe salarii sau impozite pe proprietate, doar taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Bitcoin City, primul oraș bazat pe cea mai puternică monedă digitală

Orașul va avea forma unei monede. Deși ar trebui să includă toate facilitățile la care te-ai aștepta de la un oraș, oamenii din La Unión ar putea călători pentru a lucra în noua dezvoltare.

Bukele nu a oferit o cronologie pentru crearea orașului. Cu toate acestea, el a dezvăluit simultan o „obligațiune Bitcoin” de un miliard de dolari, din care jumătate ar fi folosită pentru a construi infrastructura energetică și minieră, restul fiind folosită pentru a cumpăra mai mult din moneda digitală.

Strategul principal pentru dezvoltatorul de obligațiuni Blockstream, Samson Mow, a spus că El Salvador va începe să vândă deținerile de criptomonede după cinci ani și va plăti un dividend suplimentar deținătorilor de obligațiuni. Cu un randament inițial de 6,5 la sută, acest lucru ar putea reprezenta o excepție semnificativă pentru țară, dacă totul merge bine.

Mișcarea aceasta este un joc de noroc uriaș pentru o companie cu un produs intern brut de puțin peste 24,6 miliarde de dolari în 2020. Administrația lui Bukele mizează pe Bitcoin pentru a stimula creșterea economică, independența și investițiile, dar acest lucru presupune, de asemenea, că formatul monetar rămâne în general pe o traiectorie ascendentă.

De asemenea, nu este clar dacă potențialii rezidenți și investitori se vor aduna într-un oraș orientat spre Bitcoin, chiar și cu stimulente fiscale. Acesta este un teritoriu nou pentru criptomonede și nu este sigur dacă există suficient sprijin pentru a ajuta proiectul să prospere.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button