fbpx

Un hacker român a atacat computerele NASA. Unde a fost prins după aproape 10 ani?

Un hacker român ar fi creat virusul Gozi – considerat unul dintre cele mai periculoase. Acesta se numește Mihai Ionuț Păunescu și a fot reținut în Columbia.

El era căutat de autoritățile americane încă din 2012. Atunci, autoritățile din Statele Unite au început să îl urmărească, bănuindu-l de creare de viruși, hacking, fraude bancare și înșelăciuni prin mijloace electronice.

Virusul Gozi a fost utilizat inclusiv pentru a ataca mai multe calculatoare ale NASA, transmite presa de peste Prut. În 2013, procurorul general al SUA declara că acesta este una dintre cele mai distructive programe informatice.

Virusul era trimis prin e-mail. Atunci când fișierul era deschis, el asigura accesul hackerilor la informații confidențiale, inclusiv parole bancare și acte. Ulterior, prin intermediul lor se efectuau transferuri bancare frauduloase.

Pagubele cauzate de pe urma activității ilicite se estimează la ordinul zecilor de milioane. Pe lângă victime din SUA, virusul a ajuns la computere din Germania, Marea Britanie, Polonia, Franța, Finlanda, Italia și Turcia, afectând companii multinaționale și bănci.

Articole asemănătoare

Back to top button