fbpx

Un fost episcop spaniol se căsătorește cu o scriitoare a unor cărţi despre satanism

Fostul episcop al localităţii spaniole Solsona, Xavier Novell, care în luna august a renunţat la preoţie din „motive strict personale”, potrivit diocezei sale, a depus actele pentru a se căsători civil cu iubita sa, scriitoarea Silvia Caballol, autoare a unor cărţi despre satanism.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Xavier Novell (52 de ani), un prelat conservator, care critica avortul, căsătoria între homosexuali şi eutanasia, nu a făcut declaraţii privind motivele pentru care a renunţat la hainele preoţeşti şi nici despre actuala lui situaţie personală. La momentul numirii sale, în 2010, era cel mai tânăr episcop din Spania.

În data de 7 octombrie, Novell a depus actele la Registrul Civil din Barcelona pentru a se căsători cu Silvia Caballol.

Fostul prelat, cunoscut pentru opiniile sale controversate, a renunţat pe neaşteptate la postul de episcop de Solsona în august, iar papa i-a acceptat demisia pe 23 în aceeaşi lună, deşi el nu a dat explicaţii cu privire la renunţarea, dioceza sa invocând „motive strict personale”.

Câteva zile mai târziu, mai multe medii au atribuit renunţarea sa la relaţia sentimentală pe care o menţine cu scriitoarea Silvia Caballol, expertă în teme satanice, pe care Novell, care practica exorcizarea în dioceza sa, ar fi cunoscut-o în urma unor cursuri pe această temă.

Prelaţii din anturajul lui Novell au fost profund surprinşi să afle că renunţarea lui la preoţie a fost determinată de o relaţie cu o femeie.

Deşi arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a cerut să fie respectată intimitatea fostului episcop, în speranţa că acesta va da până la urmă explicaţii, Novell păstrează tăcerea şi nu se ştie dacă a cerut Vaticanului dispensă de la obligaţia de celibat pentru a se putea căsători, scrie Agerpres.

În mijlocul acestor incertitudini, cazul său este intens mediatizat, cu reporteri postaţi în faţa actualului său domiciliu, un apartament în Manresa (Barcelona), pentru a-l surprinde când iese dimineaţa pentru a face jogging, fără să fi obţinut până acum vreo declaraţie de la fostul episcop.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button