fbpx

Ucraina suspendă exporturile de energie electrică pentru Republica Moldova din cauza bombardamentelor rusești

Compania ucraineană Ukrenergo anunță suspendarea exporturilor de energie electrică către Republica Moldova. Măsura a fost luată pentru a putea acoperi necesitățile de consum intern ale Ucrainei pe tot parcursul zilei și de a asigura rezerve pentru orele de vârf de consum de seară, informează Unian.net.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Încă o dată, din cauza bombardamentelor rusești și a deteriorării rețelelor de distribuție (Oblenergos), consumatorii din regiunile Donețk și Sumî au fost lipsiți de energie electrică. Dacă situația este sigură, echipele regionale de alimentare cu energie electrică vor restabili rapid alimentarea cu energie electrică.

De asemenea, ca urmare a opririi uneia dintre liniile oblenergos, producția unei centrale electrice din estul țării a fost limitată pentru moment. În ultimele 24 de ore nu au existat daune la rețeaua Ukrenergo”, se arată în comunicat.

„Resursele de apă disponibile până în prezent permit hidrocentralelor să funcționeze pe tot parcursul zilei și, de asemenea, să își mărească producția pentru a acoperi vârfurile de consum de dimineață și de seară, pentru care sunt utilizate la maximum și capacitățile termocentralelor disponibile în sistem.

Cu toate acestea, inundațiile sunt în scădere treptată, ceea ce va afecta centralele hidroelectrice. Centralele solare și eoliene sunt active în timpul zilei. Unitățile de putere ale centralelor nucleare și termice intră treptat în reparații”, adaugă reprezentanții Ukrenergo.

Amintim că, pe 28 aprilie, Ukrenergo a anunțat că reia exportul de energie electrică în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button