fbpx

Ucraina revendică eliberarea a 7 kilometri pătraţi de teritoriu în ultima săptămână

Ucraina a revendicat luni eliberarea a 7 kilometri pătraţi de teritoriu în ultima săptămână în estul şi sudul ţării care se aflau sub controlul forţelor ruse, la mai bine de trei luni luni de la lansarea contraofensivei de către Kiev, relatează AFP.Ministrul adjunct al Apărării, Ganna Maliar, a declarat că forţele ucrainene au recucerit doi kilometri pătraţi săptămâna trecută în zona Bahmut, mai ales satele Andriivka şi Klishchiivka.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În sud, armata ucraineană a recucerit 5,2 kilometri pătraţi de teritoriu.

În total, de la lansarea contraofensivei, Kievul a anunţat că a eliberat 51 de kilometri pătraţi în jurul Bahmut şi 261,7 de kilometri pătraţi în partea de sud a frontului, scrie Agerpres.

La rândul lor, forţele aeriene ucrainene au anunţat luni că au doborât 18 drone şi 17 rachete lansate de Rusia în timpul noilor atacuri nocturne împotriva teritoriului ucrainean.

„Optsprezece drone au fost doborâte” dintr-un total de 24 lansate în direcţia regiunilor Nikolaev şi Odesa (sud), au anunţat forţele aeriene ucrainene pe Telegram. Şaptesprezece rachete de croazieră au fost şi ele distruse, potrivit aceleiaşi surse.

În regiunea Odesa, deasupra căreia au fost doborâte 11 drone, atacul a lovit infrastructura din localitatea Vîlcove situat în Delta Dunării, fără a face victime, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper.

În regiunea Nikolaev, resturi de la o dronă doborâtă au provocat un incendiu într-o clădire goală din comuna Snihurivka, fără a provoca victime, potrivit guvernatorului regional Vitali Kim.

Articole asemănătoare

Back to top button