fbpx

Ucraina nu are vaccin împotriva COVID-19 și cere ajutorul europenilor. Preparatul rusesc – refuzat în țara vecină

Ucraina nu are vaccin împotriva COVID-19 și solicită ajutorul europenilor după ce, anterior, autoritățile din țara vecină au refuzat achiziționarea preparatului rusesc Sputnik V. Responsabilii speră să primească drept ajutor opt milioane de doze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sprijinul urmează să fie primit prin intermediul programului COVAX al Organizației Națiunilor Unite, informează presa străină, cu referire la Reuters. Acesta vizează ajutorarea țărilor sărace.

La sfârșitul anului 2020 responsabilii de la Kiev anunțau că ar urma să procure două milioane de doze a preparatului Coronavac, creat în China. Totuși, deocamdată nu este clar la ce etapă sunt negocierile și nici dacă  urmează să fie semnat un contract de achiziție.

Subiectul a fost discutat și de președintele Zelenskyy în cadrul întrevederii cu Maia Sandu. Acesta puncta că „primirea vaccinului este extrem de importantă pentru toate ţările din iniţiativa UE a Parteneriatului Estic, în special pentru Ucraina şi Moldova”.

Potrivit Institutului Hopkins, bilanțul infectărilor în Ucraina depășește 1.100.000. Dintre persoanele care au contractat COVID-19, peste 21.000 au pierdut lupta cu boala.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button