fbpx

Ucraina afirmă că a interceptat o convorbire telefonică ce dovedeşte implicarea Rusiei în avarierea barajului Kahovka

Serviciile secrete ucrainene au anunţat vineri că au interceptat o conversaţie telefonică ce dovedeşte că un ”grup de sabotaj” rusesc a aruncat în aer barajul hidrocentralei de la Kahovka, în sudul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Distrugerea barajului, produsă marţi, a dus la inundarea unor mari suprafeţe de teren din sudul Ucrainei şi a determinat mii de locuitori din zonă să-şi părăsească căminele.

Rusia şi separatiştii pro-ruşi din Ucraina au acuzat Kievul de avarierea barajului şi au oferit diferite explicaţii.

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a postat pe canalul său de Telegram o înregistrare audio de 1,5 minute din presupusa conversaţie în limba rusă între doi bărbaţi.

”Ei (ucrainenii) nu au lovit. A fost vorba despre grupul nostru de sabotaj”, afirmă unul dintre bărbaţi, descris de SBU drept un soldat rus. ”Nu a mers conform planului şi (au făcut) mai mult decât au intenţionat”, adaugă el.

SBU nu a oferit alte detalii despre discuţia telefonică respectivă şi despre interlocutori, dar a precizat că a deschis o anchetă penală pentru infracţiuni de război şi ”ecocid”.

”Invadatorii au vrut să şantajeze Ucraina prin aruncarea în aer a barajului şi au înscenat un dezastru făcut de om în sudul ţării noastre”, mai menţionează SBU într-un comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button