fbpx

Trei persoane sunt acuzate că ar fi aprins focul în zona cea mai afectată de incendiile din Australia

Trei persoane sunt acuzate că ar fi aprins focul în statul australian New South Wales – zona cea mai afectată de incendiile din Australia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zonele din partea sudică și estică ale Australiei se confruntă de câteva luni bune cu incendiile de vegetație care au produs până în acest moment pagube majore.

Autorităţile au declarat că o serie de incendii au fost pornite de piromani, unii dintre ei având doar 16 ani.

În două incidente înregistrate sâmbătă şi duminică în localităţile Cooma şi Tarro a fost vorba despre încercări de a aprinde focul în loc deschis pentru a găti, scrie agerpres.ro. Focul a fost stins de membri ai Serviciului rural de pompieri. Cei trei acuzaţi vor compărea în faţa instanţei în termen de 90 de zile.

Sâmbătă, flăcările au distrus cel puţin 60 de case în statul New South Wales. Începând cu luna noiembrie, poliţia din acest stat a pus sub acuzare 183 de persoane pentru 205 de infracţiuni legate de incendiile de vegetaţie, printre care 24 de oameni acuzaţi de pornirea intenţionată a unui incendiu de vegetaţie. O persoană care aprinde focul în timpul unei interdicţii totale în spaţii deschise în Australia poate primi o pedeapsă de până la un an de închisoare şi/sau o amendă de 5500 de dolari australieni (3800 de dolari SUA).

Premierul australian Scott Morrison a declarat că Guvernul de la Canberra va aloca suplimentar două miliarde de dolari australieni în următorii doi ani pentru a contribui la eforturile de reconstrucţie după incendiile devastatoare din ultimele luni. Astfel, 500 de milioane de dolari australieni vor fi alocaţi pentru anul fiscal care se încheie în iunie 2020, un miliard de dolari australieni pentru 2020/2021 şi alte 500 de milioane de dolari australieni pentru 2021/2022. Dacă vor fi necesare alte fonduri suplimentare, ele vor fi furnizate.

Amintim că, în urma incendiilor de vegetație devastatoare din Australia, peste șapte milioane de hectare de vegetaţie au ars, iar statele cele mai afectate sunt New South Wales, Victoria şi Queensland.

Articole asemănătoare

Back to top button