fbpx

Toate zborurile din și spre Israel, interzise. Anunțul Ambasadei Moldovei de la Tel Aviv

Toate zborurile din și spre Israel au fost interzise de autoritățile locale până pe 17 mai inclusiv. Decizia este luată în contextul bombardamentelor masive, din motive de securitate.

Ambasada Moldovei la Tel Aviv anunță că dacă vor interveni schimbări în operarea zborurilor, va informa despre acest lucru conaționalii. Cetățenii țării noastre sunt îndemnați să se adăpostească în locuri cu siguranță sporită.

De asemenea, acestora li se sugerează că părăsirea domiciliului poate avea loc doar în cazuri stringente, iar  în cazul reluării bombardamentelor pot merge la adăposturile antirachetă

Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici. Misiunea diplomatică îndeamnă conaționalii să respecte toate indicațiile autorităților israeliene, să pregătească geanta cu actele și lucrurile strict necesare și să le țină la îndemână, dar și să caute din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.

De asemenea, moldovenii pot descărca aplicația „Red Alert Israel”, care notifică preventiv de notificare despre lansarea rachetelor. Muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1700707889, iar conaționalii care întâmpină probleme ieșite din comun au la dispoziție linia fierbinte a Ambasadei: 037770544.

Articole asemănătoare

Back to top button