fbpx

Teroare în Nagorno-Karabah. Bombardamente și lupte între forțele armene și azere

Trei civili au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în bombardamente asupra regiunii Nagorno-Karabah, a anunţat Armenia. Luptele cu armata azeră continuă în apropierea unui oraş strategic din enclava azeră cu populaţie majoritar armeană. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O purtătoare de cuvânt a armatei armene, Şuşan Stepanian, a indicat pe Twitter că Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabakh, a fost din nou vizată de bombardamente. „O rachetă a lovit o zonă rezidenţială, omorând trei civili”, a afirmat ea, menţionând de asemenea bombardamente împotriva oraşului Şuşa.

De asemenea, și Ministerul azer al Apărării a informat despre tiruri inamice în cursul dimineţii asupra oraşului Terter şi a două sate, semnalând de asemenea bombardamente în cursul nopţii asupra unei localităţi din regiunea Goranboi.

Pe Twitter, armata din Nagorno-Karabah a declarat că luptele continuă în „principalele zone ale frontului”.

Şuşa, supranumită Ierusalimul regiunii Nagorno-Karabakh, este o localitate strategică situată pe înălţimile de la sud de Stepanakert. De la reluarea luptelor din 27 septembrie, forţele azere au preluat controlul asupra unor zone importante din sudul regiunii şi se apropie de Şuşa şi de un drum vital care leagă Stepanakert de Armenia.

Potrivit unor bilanţuri parţiale, aceste noi confruntări, cele mai înverşunate după aproape 30 de ani, au făcut peste 1.250 de morţi, dar numărul victimelor este probabil mult mai ridicat, Azerbaidjanul necomunicându-şi pierderile militare, potrivit presei internațioale.

În această săptămână, ONU a evocat eventualitatea comiterii unor crime de război în urma atacurilor „nediscriminatorii” împotriva civililor, existând înregistrări video care arată executarea unor prizonieri de război armeni.

În timp ce Erevanul a cerut Moscovei asistenţă militară, Baku beneficiază de sprijinul intens al Turciei, acuzată că îi furnizează specialişti şi mercenari, conform agenţiei de presă menţionate.

Articole asemănătoare

Back to top button