fbpx

Sute de ursuleți koala riscă să rămână fără „casă”. În locul pădurii va apărea o carieră de piatră

Sute de ursuleți koala riscă să rămână fără casă după ce autoritățile au decis că în locul pădurilor să fie extinsă o carieră de piatră în orașul australian Port Stephens. Chiar dacă oficialii susțin că, potrivit studiilor, habitatul nu va fi amenințat, localnicii sunt împotriva implementării planului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suprafața totală care urmează a fi defrișată este de circa 50 de hectare, relatează The Guardian.Se presupune că arborii vor fi replantați într-o zonă din apropiere, însă ecologiștii susțin că decizia nu este cea mai potrivită, în contextul în care se estimează că ursuleții koala ar putea dispărea din New South Wales până în 2050.

Actualmente, în Port Stephens viețuiesc până la 400 de animăluțe. În pofida faptului că autoritățile susțin că regiunea care urmează a fi defrișară nu este importantă și că nu este o zonă de reproducere a ursuleților, conform localnicilor, în apropierea carierei care urmează a fi extinsă au fost văzute femele cu pui.

Pe de altă parte, responsabilii de la ministerul Mediului afirmă că vor crea un coridor, astfel încât ursuleții koala să se poată deplasa în siguranță spre casa lor nouă, unde vor fi replantați copaci. La fel, proiectul prevede că să fie verificați copacii, astfel încât pe aceștia să nu se află nici un urs atunci când vor fi defrișați.

Articole asemănătoare

Back to top button